Skip to content

BBL-leerwerkplek Pedagogisch medewerker

Nederland, Gelderland, NijmegenOpleidingsmogelijkheden

Functieomschrijving

Heeft het werken in de kinderopvang jou altijd getrokken maar was je eerder niet in het bezit van de juiste papieren om aan de slag te gaan als pedagogisch medewerker? Wil jij de schoolbanken combineren met direct aan de slag gaan in de praktijk? KION slaat de handen ineen met het ROC Nijmegen en biedt jou de kans het diploma ‘sociaal pedagogisch werker niveau 3’ te behalen in BBL-vorm. Lees hieronder alles over ons aanbod en jouw nieuwe uitdaging.


Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker in opleiding combineer jij direct het werken op onze locaties met het leren van het vak. Dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen en dat je altijd blijft zoeken naar mogelijkheden om jezelf (professioneel) te ontwikkelen. Eén dag in de week, op vrijdag, volg je onderwijs op het ROC Nijmegen. Daarnaast besteed je gemiddeld 8 uur per week aan zelfstudie (waarvan 4 uur vergoed door KION) en werk je 16 uur per week als pedagogisch medewerker. Je neemt jouw opgedane kennis mee en past deze in de praktijk toe a.d.h.v. opdrachten en het schrijven van verslagen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor ons aanbod op de locaties. Je werkt hierbij afwisselend op het kinderdagverblijf met horizontale en/of verticale groepen en op de buitenschoolse opvang. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de ontwikkelingslijnen van kinderen van 0 tot 13 jaar. Van het geven van de fles, tot het spelen van taalspelletjes of het showen van jouw panna-moves, jouw werkdag is nooit saai.


Waar ga je dat doen?

KION Is de grootste (en leukste) kinderopvangorganisatie van Nijmegen en omstreken. Op onze 180 locaties werken onze enthousiaste en gedreven pedagogisch medewerkers iedere dag hard om de kinderen aan het eind van de dag met een lach naar huis te laten gaan. Dat doen zij door onze pedagogische visie uit te dragen in de praktijk en ieder kind de aandacht en zorg te geven die zij verdienen. Zo kan ieder zich optimaal ontwikkelen en zijn of haar talenten laten groeien en bloeien.


Wie ben jij?

 • Jij hebt minimaal een afgeronde mbo-niveau 2 opleiding;
 • Jij hebt een flinke portie motivatie en doorzettingsvermogen;
 • Jij neemt verantwoordelijkheid voor jouw eigen leerproces en weet dit goed uit te dragen naar je collega’s en begeleiders;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, ervaring in het werken met kinderen is een pré;
 • Jij zet je schouders eronder en hebt zichtbaar plezier in jouw werk;
 • Jij bent minimaal 32 uur per week beschikbaar voor dit leer-werktraject.


Wat bieden wij?

 • Behaal een erkend MBO-diploma van ‘sociaal pedagogisch werker niveau 3’ in twee jaar tijd;
 • Vergoeding van de opleidingskosten en 4 uur zelfstudie per week
 • Kies jouw eigen specialisatie gedurende jouw opleiding en volg daarnaast het keuzedeel ‘werken met baby's'.
 • Een contract van ±20 uur per week naast jouw opleidingsdag;
 • Salariëring volgens de cao Kinderopvang voor een medewerker in opleiding, schaal 5. Dat is maximaal €2.747,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Uitzicht op een vaste aanstelling bij KION zodat jij jouw carrière met een vliegende start kan beginnen.
 • Begeleiding gedurende je leer-werktraject door een hiervoor opgeleide professional binnen KION.

Vereisten

Reageren?

Ben jij toe aan een nieuw hoofdstuk en wil jij alles op alles zetten om een carrière in de kinderopvang na te streven? Solliciteer dan via de onderstaande link bij onze recruiter Lonneke. 


We gaan niet tegen je liegen, dit wordt een populaire optie en we verwachten veel reacties. Het goede nieuws is dat iedereen evenveel kans maakt. Om een goede selectie te kunnen maken verdiepen we ons niet alleen in jouw cv maar ook vooral in jouw motivatie. Leg dus bij jouw sollicitatie uit waarom jij past bij onze organisatie, waarom het werken met onze doelgroep op jouw lijf staat geschreven en waarom dit opleidingsaanbod je verder gaat helpen in jouw carrière in de kinderopvang. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Als onderdeel van het selectieproces zal een instaptoets Nederlandse spreek- en leesvaardigheid en studievaardighedentest worden afgenomen.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar