Overslaan naar contentbbl

Wij geloven dat werken en leren hand in hand gaan! Daarom starten wij met regelmaat BBL trajecten.

Als jij begint als BBL-er binnen KION, volg je 1 dag per week les op het ROC Nijmegen en werk je 16 uur per week op één van onze KION-locaties. Zo doe je praktijkervaring op onder begeleiding van ervaren pedagogisch medewerkers. Daarnaast wordt er ook verwacht dat je thuis tijd investeert in bijvoorbeeld opdrachten.

Zodra er ruimte is voor een nieuwe BBL groep, zullen we dit hier vermelden.

Heb je interesse en wil je graag weten wanneer we weer nieuwe BBL-trajecten gaan aanbieden?

Neem dan contact met ons op!

Meer over het bbl-traject

"In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van alle BBL-leerlingen die bij KION werken. Ik ben er voor al hun vragen, voer de voortgangsgesprekken, beoordeel de formatieve inzetbaarheid en indien nodig bied ik extra begeleiding. Bijvoorbeeld op het gebied van plannen, opdrachten of praktijkzaken. Daarnaast onderhoud ik nauw contact met de studieloopbaanbegeleider van het ROC en met de clustermanager van de locatie waar de studenten werken."

Trui

Praktijkopleider en coach

Ontmoet Jeroen

student medewerker

"Het BBL-traject binnen KION is erg leuk en leerzaam. Ik vind het fijn dat de samenwerking met collega’s goed verloopt; iedereen is erg behulpzaam en ik krijg echt het gevoel dat ik mag leren. Daarnaast maakt de dankbaarheid van de kinderen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!"

Veelgestelde vragen

Kan ik een BBL-opleiding volgen bij KION?

In samenwerking met het ROC Nijmegen bieden we een opleidingstraject aan voor de opleiding 'pedagogisch medewerker niveau 3'. Dit BBL-traject duurt 2 jaar. Helaas zitten alle BBL-plekken op het moment vol.

Ik volg zelf een BBL-opleiding, biedt KION hiervoor werk-/leerplekken aan?

KION biedt in de regel enkel werk-/leerplekken aan voor BBL-trajecten vanuit KION en ROC Nijmegen. In enkele gevallen maken we een uitzondering. Voorwaarde is dan wel dat je 100% formatief inzetbaar bent en een deel van je opleiding al achter de rug hebt. Is dat bij jou het geval? Stuur een mail naar onze recruiters, dan kijken zij met jou mee of er mogelijkheden zijn.

Wat zijn de voordelen van een BBL-opleiding bij KION?

Een BBL-opleiding bij KION biedt verschillende voordelen. Zo kun je werken en leren combineren, praktijkervaring opdoen onder begeleiding van ervaren pedagogisch medewerkers en maak je tijdens je opleiding al deel uit van een team. Dat is een fijne basis!

Kan ik na mijn stage of BBL-opleiding blijven werken bij KION?

Bij KION bieden we graag mogelijkheden aan voor onze stagiaires en BBL-studenten. Als er vacatures zijn en je hebt goed gefunctioneerd tijdens je stage of BBL-opleiding, dan is het zeker mogelijk om bij ons te blijven werken.