Overslaan naar contentOver KIOn

Samen werken vanuit passie, vertrouwen en betrokkenheid

KION is dé kinderdagopvangorganisatie van Nijmegen en omliggende gemeenten. We zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. Met meer dan 1.500 collega’s bieden we kinderen van 0 tot 13 jaar een veilige en vertrouwde omgeving, waarin ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Zo dragen we elke dag bij aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen!

Onze kracht zit hem in jou!

Samen delen we één passie en maken we het verschil voor kinderen en hun ouders. Kom bij KION en creëer samen met ons een plek waarin elk kind zich geliefd en gewaardeerd voelt, terwijl jij je passie volgt!

Dé expert zijn en blijven

Samenwerken met elkaar en met onze partners is voor ons belangrijk. Wij geloven in de kracht van verbinding met scholen, gemeentes, kennisinstellingen en andere kindpartners. Zo zijn wij samen de kindkenners van vandaag én morgen.Onze werksoorten: Zorgen, ontdekken en ontwikkelen

Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf draag je elke dag opnieuw bij aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 4 jaar. In het werken met baby’s is rust en aandacht belangrijk en benut je het verschoonmoment en het voeden als een écht contactmoment. Je praat en lacht met elkaar en geeft een baby de tijd te reageren. Zo ontstaan hele gesprekken! De iets oudere kinderen geef jij met veel geduld en liefde de kans om te groeien en hun talenten te ontplooien.

Buitenschoolse opvang

Na school is het zo ver, het feest kan beginnen! Op de buitenschoolse opvang werk je vanuit passie en talent. Ben jij een held op de gitaar, een echte Picasso of ben je altijd in de natuur te vinden? Neem de kinderen dan mee in jouw belevingswereld en leer net zo veel van hen als zij van jou. En oh ja! Tijdens de schoolvakanties organiseren we de bso Vakantietour en doen dan allerlei bijzondere dingen: ben jij ook in voor een potje lasergamen, een dag naar het bouwdorp of een theatervoorstelling?!

Peutergroep

Vanaf 2 jaar zijn peuters welkom bij ons op de peutergroep. Je leert kinderen de dingen die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Denk aan samen spelen, delen, wachten op je beurt en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek. We hebben ook een heel aantal VE (Voorschoolse Educatie) locaties. Hier bied je kinderen aan de hand van het programma Uk & puk specifieke activiteiten aan om achterstanden in (taal)ontwikkeling te beperken of te voorkomen.

Het KION ontwikkelplein

We vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We investeren graag in je kennis en kunde en hebben dan ook een uitgebreid Ontwikkelplein waar je je kunt inschrijven voor allerlei cursussen. Van kinderyoga tot een cursus 'Ondersteunende gebaren bij jonge kinderen', en van het onder de knie krijgen van spons- en penseeltechnieken tot een cursus 'ICT-gebruik in de kinderopvang'. Want als kindkenner, met onze kennis van het jonge kind en spelenderwijs leren, vervullen wij een belangrijke functie in de ontwikkeling van jonge kinderen. Niet alleen op het kinderdagverblijf, maar ook op de buitenschoolse opvang.

Ontmoet Karlijn

Pedagogisch coach

"Als pedagogisch coach ben ik er om mee te kijken en -denken met de pedagogisch medewerkers. Doordat ik dicht bij de locaties sta en tegelijk veel samenwerk met de collega’s die het pedagogische beleid maken, kan ik de link leggen tussen praktijk en theorie en daarmee bijdragen aan de ontwikkeling en het plezier van zowel de pedagogisch medewerkers als de kinderen."