Overslaan naar contentPedagogisch medewerker in Opleiding

Met een aantal opleidingen ben je bijna bevoegd om op het kinderdagverblijf te werken. Om helemaal bevoegd te worden, biedt KION jou de mogelijkheid om via een korte interne opleiding een aanvullend certificaat te behalen. Hierdoor kun jij met jouw reeds behaalde diploma alsnog op het kinderdagverblijf en/of de buitenschoolse opvang aan de slag!

Mogelijke diploma's

Een aantal mogelijke diploma’s waarmee je in aanmerking komt voor deze opleiding zijn bijvoorbeeld:

  • (Persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg/specifieke doelgroepen;

  • Medewerker maatschappelijke zorg;

  • (Sociaal) cultureel werk;

  • Z-Verpleegkundige;

  • Maatschappelijk werk (en dienstverlening);

  • Toegepaste psychologie.

Er zijn nog meer opleidingen die in aanmerking komen. Bekijk hier of dit voor jouw diploma geldt.

Het opleidingstraject

Het opleidingstraject is gericht op de ontwikkeling van het jonge kind en wordt gevolgd bij De Kinderopvang Academie. De opleiding duurt drie maanden waarin je werkt en leert tegelijk. Je komt direct bij ons in dienst als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ met een contract van minimaal 12 uur per week. En wat nou zo fijn is? KION betaalt jouw opleiding en jij maakt kennis met diverse locaties en werkvormen binnen één van onze regio’s. Zo zoeken we samen naar een goede match. Voor persoonlijke begeleiding word je gekoppeld aan een vaste leidinggevende én een pedagogisch coach.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor het behalen van een aanvullend certificaat voor de functie van pedagogisch medewerker in opleiding?

Staat jouw opleiding in deze lijst? Dan kom je in aanmerking voor het behalen van het aanvullende certificaat.Hoelang duurt het behalen van het aanvullende certificaat?

Het opleidingstraject duurt 3 maanden,. In deze periode heb je 4 à 5 opleidingsdagen. Aan deze dagen zit een interactief e-learningsprogramma gekoppeld. De studiebelasting bedraagt in totaal +/- 35 uur.

Mag ik als ik de opleiding ga volgen direct aan de slag als pedagogisch medewerker?

Ja dat mag! Word je aangenomen als pedagogisch medewerker in opleiding? Dan bieden we jou direct een contract van minimaal 12 uur per week aan. De opleiding start 4 keer per jaar maar je mag direct na aanname van start bij een van onze kinderdagverblijven en/of buitenschoolse opvanglocaties.

Welke opleiding ga je als ‘pedagogisch medewerker in opleiding volgen’?

Je volgt de opleiding "Ontwikkeling van het jonge kind 0-13 jaar". Deze wordt gegeven door de Kinderopvangacademie.

Wat houdt de opleiding in?

Je volgt een opleiding voor het behalen van een branche-erkend certificaat. Het is een korte, intensieve opleiding gericht op het verwerven van actuele kennis rond de ontwikkeling van het jonge kind en de communicatie hierover met collega's, ouders en andere betrokkenen.

Wat is het salaris van een pedagogisch medewerker in opleiding?

Het salaris van een ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ is afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. KION hanteert de cao Kinderopvang: ‘pedagogisch medewerkers in opleiding’ worden ingeschaald in schaal 5 (€ 2.373 tot € 3.179 bij een werkweek van 36-uur). Na het behalen van het certificaat word je overgezet naar dezelfde trede in schaal 6.