Overslaan naar contentStage bij kion

Bij KION zien wij stagiair(e)s als aankomend talent. En dat koesteren we graag. Want stagiair(e)s komen niet alleen iets ‘halen’, maar zeker ook iets ‘brengen’! Een frisse blik en nieuwe ideeën bijvoorbeeld. Daarom vinden wij het belangrijk dat je je als stagiair(e) op je gemak voelt en je je kunt ontwikkelen tot een professionele en zelfverzekerde pedagogisch medewerker.

Tijdens je stage bij KION krijg je de kans om te leren van ervaren pedagogisch medewerkers én om zelfstandig aan de slag te gaan. Je draait mee op de groep en krijgt de ruimte om te werken aan jouw leerdoelen.

Ben je leergierig, werk je vanuit je passie en wil jij graag nieuwe ervaringen opdoen voor het werken in de kinderopvang, dan pas jij perfect bij KION! Neem contact op met ons stagebureau voor meer informatie.

Snuffelstage & maatschappelijke stage

Ben jij een middelbare scholier en zoek je een plek voor een snuffelstage of maatschappelijke stage? KION biedt diverse mogelijkheden om in een korte tijd te ervaren hoe het is om in de kinderopvang te werken. Zoek je een snuffelstage voor maximaal 2 weken? Dan kun je direct contact opnemen met een locatie van KION. Op deze website vind je een overzicht van alle locaties.

Zoek je een snuffelstage voor 8 weken of langer?

Samenwerking met scholen

Jaarlijks begeleiden we tussen de 200 en 300 stagiair(e)s op onze locaties. We hebben dan ook diverse samenwerkingsafspraken met mbo- en hbo-scholen in de regio Nijmegen, Arnhem, Tiel en Den Bosch. Samen zorgen we voor een goede match tussen één van onze locaties en stagiair(e)s vanuit verschillende BOL-opleidingen. We hebben niet alleen stagiair(e)s die de opleiding Pedagogisch Werk volgen, maar bijvoorbeeld ook stagiair(e)s vanuit de opleiding Sport & Bewegen of Sportkunde.

Als je studeert bij een van onze samenwerkingspartners (ROC Nijmegen, ROC Rivor Tiel. Rijn IJssel of het Koning Willem I college) hoef je niet zelf op zoek naar een stageplaats bij KION. De stagecoördinator van school regelt dit dan voor jou.

Wist je dat?

... je in veel gevallen na het afronden van je eerste leerjaar al in de vakanties mag komen werken? Win-win!

Meer over stage bij kion

"Als praktijkopleider werk ik samen met stagebegeleiders op locaties om de leeromgeving zo optimaal mogelijk in te richten. Samen met mijn collega’s vinden wij het belangrijk dat KION een uitdagende leeromgeving is en werken daar met veel plezier aan. In mijn rol ben ik ook steeds vaker op het mbo te vinden om de praktijk en theorie nog meer te verbinden. Het lijkt mij leuk jou te ontmoeten!"

Inez

Praktijkopleider

Isa

Stagiair

"De stagebegeleiding binnen KION vind ik heel prettig. Ik krijg feedback waar ik echt wat aan heb. Maar ook complimenten. Fijn, want dan weet je dat je op de goede weg zit! Ik heb ook veel geleerd van mijn stagebegeleider. Bijvoorbeeld hoe ik activiteiten goed voorbereid en uitvoer met de kinderen en hoe ik het beste om kan gaan met conflicten."